Welcome to Clement Apartments   Click to listen highlighted text! Welcome to Clement Apartments

GHID TURISTIC

DESCOPERĂ PIATRA-NEAMȚ

Începe vacanța ta la Piatra –Neamț cu o plimbare în centrul istoric al orașului pentru a descoperi moștenirea lăsată peste timp de Voievodul Ștefan cel Mare. Fă un popas la Biserica Domnească ”Sf. Ioan” sau la unul dintre muzeele din zonă. ( Muzeul de Artă Eneolitică Cucuteni, Muzeul de Etnografie, Muzeul Curtea Domnească, Turnul Clopotniță, Muzeul de Artă, Sinagoga Baal Shem Tov).Urmărește un spectacol al trupei de la Teatrul Tineretului sau vizioneaza un film în vestitul Cinema “Mon Amour”.

EXCURSII ÎN ÎMPREJURIMI
SPECTACOLUL NATURII

Pe meleaguri nemțene natura a creat locuri de o frumusețe aparte. Stânci impunătoare și lacuri străjuite de păduri seculare creează peisaje ce surprind ochiul și bucură inima călătorului în orice anotimp.Cheile Bicazului, salba de lacuri de pe cursul râului Bistrița și Lacul Cuejdel sunt doar câteva dintre atracțiile naturale la care se ajunge cu ușurință de la Piatra-Neamț.

Spiritualitate, ISTORIE și artă populară

Județul Neamț este recunoscut drept ținutul cu cea mai mare densitate de lăcașuri sfinte din țară, iar multe dintre acestea sunt monumente istorice și de arhitectură. Orașul Piatra-Neamț poate fi un punct de plecare pentru vizitarea acestor vechi vetre de rugăciune și cultură deopotrivă, care ascund comori ale Ortodoxiei, dar și povești și legende din trecut.

Pe drumurile spre mănăstiri rezervațiile naturale, muzeele sau casele meșterilor populari pot fi un inspirat loc de popas.

TOP Sari la conținut Click to listen highlighted text!